Orthomoleculaire geneeskunde

ORTHOS is Grieks voor 'de juiste' en MOLECULAIR betekend de moleculen betreffend. Orthomoleculaire geneeskunde streeft naar een goede gezondheid door het toevoegen van de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid. De kwaliteit van ons leven is mede afhankelijk van onze voeding.

"Geen enkele ziekte, Die door dieet kan worden genezen, dient met andere middelen te worden behandeld." Mainmonides, 1135-1204.

Daarom is deze geneeswijze specifiek gericht op voeding. Door onze huidige manier van groenten verbouwen en het onrijp plukken van het fruit, door bestrijdingsmiddelen,bio-industrie en voedselbereiding ontstaat een eindprodukt , waarin onvoldoende voedingsstoffen zijn overgebleven.

Zo komen we langzamerhand belangrijke beschermendestoffen wat vitamines en mineralen of zouten zijn te kort,die ons lichaam juist hard nodig heeft om allerlei processen in het lichaam te regelen ,zoals bijvoorbeeld vitamines B nodig zijn voor de koolhydraat vertering,vitamine C voor het transport van ijzer in de darmen,vitamine D voor de vastlegging van kalk in onze botten.

Terug

Contact

neem gerust contact met ons op

* Deze velden zijn verplicht. Wanneer u mijn website bezoekt en uw naam, e-mailadres e.d. invult , dan heeft u bij Uw privacy gelezen waarvoor deze persoonsgegevens zijn en wat ik ermee doe.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via het contactformulier.

Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Consulten en tarieven 2022

De kosten die wij rekenen zijn voor het eerste consult (1,5 uur) € 110,-. Vervolgconsulten (3 kwartier / 1 uur) zijn € 75,-. De praktijk is gemakkelijk te bereiken met het OV minder dan 5 minuten lopen vanaf een bushalte. De praktijk heeft (een) eigen parkeerplaats(en). De praktijk is op maandag tot en met vrijdag overdag geopend. Bij afwezigheid kunt u een bericht achterlaten of een app sturen naar 06-36252382. Of een email sturen naar tmjschot@kpnplanet.nl